De Soprano ICE
De Soprano Ice laserbehandeling is 100% pijnloos, geschikt voor alle huidtypen en vrijwel alle haartypes. De meeste personen zijn na 6 tot 10 behandelingen nagenoeg volledig van hun ongewenste haargroei af.

In tegenstelling tot andere apparaten werkt de Soprano Ice met een bewegende methode die ervoor zorgt dat de huid veilig en voorzichtig wordt opgewarmd tot een temperatuur die het haarzakje vernietigt. Deze methode wordt ook wel ‘in-motion’ genoemd. De constant koelende laserkop zorgt ervoor dat de behandeling als prettig ervaren wordt. Het licht van de laser wordt door het pigment van de haar geabsorbeerd en omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt de haarfollikel. Door de innovatieve eigenschappen van de Soprano laser kunnen we nu ook lichtere haren en een donkere huidskleur behandelen. Dit komt omdat deze laser niet alleen op het pigment werkt, maar ook de eiwitten onder in het haarzakje aantast. Zo zorgt de laser dat het haarzakje de voedende eigenschappen verliest waardoor er geen nieuwe haar kan groeien.
Door de nieuwste bewegende behandelmethode worden de huid en het haarzakje langzaam opgewarmd. Door de bewegende behandelmethode glijden we meerdere malen met de handstuk over de behandelzone en worden er meerdere flitsen afgegeven. Hierdoor worden vele haarfollikels per flits uitgeschakeld. Door de langzame opwarming is de behandeling effectief zonder gevaar op verbranding of blaren. Onderzoek heeft aangetoond dat een langzamer maar langer opwarm proces beduidend effectiever is, dan korte hoge energie pulsen.

Duur van een behandeling
De duur per behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Gemiddeld duurt het ontharen van het gezicht ongeveer 30 minuten, het ontharen van de rug 40 minuten en beide benen neemt ongeveer 60 minuten in beslag.

 Direct na de behandeling zichtbare resultaten
.

De eerste dagen groeien de haren gewoon door. Ongeveer 2 tot 3 weken na de behandeling, zullen de haren in het behandelde gebied uitvallen. Omdat je alleen de haarwortel van de haren in de groeifase kan vernietigen, dient de behandeling ongeveer 6 tot 10 keer herhaald te worden om de 6 tot 12 weken. Na de 1e behandeling zijn er direct zichtbare resultaten. Dus waarom nog harsen en/of scheren als je nu kun overstappen op deze revolutionaire, pijnloze en permanente manier van ontharen! Nooit meer last van stoppels of ingegroeide haren!

Aantal behandelingen
Over het algemeen heb je 6 tot 10 ontharingsbehandelingen nodig, elk met een tussenliggende periode van 6 tot 12 weken. Het permanent ontharen kan niet in één behandeling worden afgerond omdat haren afwisselend een rust- en een groeifase doormaken. Alleen in de groeifase bevatten haarzakjes een haar en kunnen ze worden behandeld. Hierdoor is het noodzakelijk de behandeling net zo lang te herhalen totdat alle haarzakjes door de groeifase zijn gegaan.
De duur van de groeifasen is afhankelijk van meerdere factoren en kan dus per persoon verschillend zijn.

Je leeftijd, huidtype, de dikte en dichtheid van je haar en de plek van de haargroei kunnen daarin een rol spelen. Tijdens de intake stellen we samen een behandelplan op.

Het verschil met traditionele laser or IPL technologie
Traditionele laser or IPL technologie produceren korte lichtflitsen met een behoorlijke energie. De energie wordt via de melanine (pigment) getransporteerd naar de haarwortel. De warmte loopt op tot ongeveer  65-72° Celsius. Huid en rode bloedcellen hebben dezelfde absorptie als melanine en nemen dus dezelfde, hoge energie op. Dit voelt aan als een prikje die door sommige mensen als niet prettig en soms zelfs pijnlijk wordt ervaren.

De Soprano Ice daarentegen, gebruikt melanine slechts gedeeltelijk. Door de nieuwste bewegende behandelmethode worden de huid en het haarzakje langzaam opgewarmd. Door de langzame opwarming is de behandeling effectief zonder gevaar op verbranding of blaren. Onderzoek heeft aangetoond dat een langzamer maar langer opwarm proces beduidend effectiever is, dan korte hoge energie pulsen. Met deze innovatieve methode passeer je met de behandel knop meerdere malen de te behandelen zone. Dit gebeurt met een repeterende puls (een aantal keren per seconde) met minder energie i.p.v. een enkele hoge puls met veel energie, zoals de traditionele IPL. Door het gebruik van minder energie over een langere periode wordt de behandelde zone niet warmer  dan 45° Celsius. De behandeling is hierdoor veel aangenamer en veiliger.

Voordelen ten opzichte van klassieke methodes

  • Door de “bewegende” behandelmethode bereiken we alle plaatsen
  • Geen verbrandingen
  • Geen pijn
  • Geschikt voor bijna elke huidtype, ook de gebruinde huid
  • Effectief op licht, rood en fijn haar
  • Ook in de zomer behandeling mogelijk